Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1/2 kostky másla
- špetka majoránky
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 panák smetany
- hrst nasekaných mandlí a sušených brusinek
Postup přípravy
Játra omyjeme vodou, nakrájíme na kousky a odstraníme kusy blán. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s dvěma lžícemi másla. K cibulce přidáme majoránku a česnek. Poté přidáme játra a restujeme 10 minut.
Celou směs poté přendáme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme, přidáme půl kostky másla a rozmixujeme tyčovém mixérem. Zjemníme smetanou. Jako poslední krok dochutíme mandlemi a brusinkami a necháme vychladit v lednici.