Suroviny

Těsto:

  • 3 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 panáky oleje
  • kúra z 1 citronu

Šodó:

  • 3/4 l mléka
  • 1 vanilková pudink
  • 3 lžíce cukru
  • dle chuti rum

Postup přípravy

Výroba těsta je nadmíru jednoduchá, protože základem je smíchat všechny suroviny dohromady. Důkladně promíchat a vypracovat těsto. Poté necháme 45-60 minut kynout. Nakynuté rozkrájíme a vytvoříme hady, které vyskládáme na plech s pečícím papírem a naporcujeme na buchtičky.

Pomažeme olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.

Šodó vytvoříme smícháním mléka, pudinku, cukru a rumu. Při ohřívání je nutné dávat pozor, jinak se směs připálí. Necháme vychladnout a poté už jen nalijeme na buchtičky.