Suroviny
Těsto:
- 3 a 1/2 hrnku hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 kostky droždí
- 2 panáky oleje
- kúra z 1 citronu
Šodó:
- 3/4 l mléka
- 1 vanilková pudink
- 3 lžíce cukru
- dle chuti rum
Postup přípravy
Výroba těsta je nadmíru jednoduchá, protože základem je smíchat všechny suroviny dohromady. Důkladně promíchat a vypracovat těsto. Poté necháme 45-60 minut kynout. Nakynuté rozkrájíme a vytvoříme hady, které vyskládáme na plech s pečícím papírem a naporcujeme na buchtičky.
Pomažeme olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Šodó vytvoříme smícháním mléka, pudinku, cukru a rumu. Při ohřívání je nutné dávat pozor, jinak se směs připálí. Necháme vychladnout a poté už jen nalijeme na buchtičky.