Suroviny
- mleté maso
- vejce
- slanina
- párky
- koření
- hořčice
- česnek
- strouhanka
Postup přípravy
Po vnitřek použijeme mleté maso, stejně jako pro karbanátky. Smícháme ho s vejcem, prolisovanými stroužky česneku, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou. Důkladně promícháme a vytvarujeme bochánky jako „těla želviček“.
„Krunýře“ vytvoříme ze tří širokých plátků slaniny. Ty uprostřed podélně rozkrojíme na tenčí plátky a pět vezmeme tři z těchto plátků. Položíme podélně vedle sebe a mezi ně v kolmém směru vpleteme další tři plátky. Měl by vzniknout protkaný plát. Vytvoříme na každý bochánek jeden plát.
Bochánky dáme na plech s pečícím papírem a navrch položíme plát slaniny. Konce nožem zastrčíme pod bochánek. Poté vezmeme párky a nakrájíme na třetiny. Použijeme je jako „nožičky“ a „hlavičky“. Podle toho nakrojíme konce párků. Opatrně zasuneme do mletého masa.
Překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Po 30 minutách sundáme alobal a necháme 15 minut dopéct, aby byla kůrka zlatavá.