Suroviny

  • 3/4 kg vepřového masa na guláš
  • 3 velké cibule
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 kostky masoxu
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 3 lžíce Solamylu (bramborový škrob)

Postup přípravy

Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do pekáče. Nadrobno nakrájíme i maso a promícháme s cibulí. Lák připravíme rozpuštěním dvou kostek masoxu.

Do litrové nádoby dáme lžíci kmínu, 3 lžíce solamylu a 3 lžičky červené papriky. Nesolíme! Přilijeme rozpuštěný masox, dolijeme studenou vodou a promícháme.

Lák vylijeme na maso s cibulí, nemícháme, pouze přikryjeme a vložíme do trouby. Na 250 °C pečeme 1,5 hodiny.

Do litrové nádoby si dáme lžíci kmínu, 3 lžíce solamylu a 3 lžičky červené papriky. V žádném případě nesolíme.