Suroviny

  • 1 kg mletého masa
  • 2 rohlíky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 syrová vejce a 4 vařená
  • 1 velká cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce strouhaného křenu
  • 3 nožičky párků nebo klobás
  • sterilované okurky
  • petržel

Postup přípravy

Do mísy dáme nakrájené rohlíky a zalijeme mlékem. Cibuli osmahneme dozlatova na pánvi. K rohlíkům dáme dvě vejce, maso, sůl, pepř a zamícháme. Poté přidáme i cibuli a křen a opět řádně promícháme.

Polovinu nalijeme do bábovkové formy a vložíme celá vařená vejce, párek, okurky a poté zbytek směsi. Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 45 minut.