Suroviny

  • 3 hrnky hladké mouky (6 Kč)
  • 1,5 hrnku vody
  • 1/2 lžičky sušeného droždí (4 Kč)
  • 1,5 lžičky soli (1 Kč)
  • drcený kmín (1 Kč)

Postup přípravy

Sůl, mouku a droždí smícháme v míse. Poté přidáme vodu a opět promícháme. Mísu poté přikryjeme fólií a necháme kynout 12-18 hodin.

Vykynuté těsto vyndáme na pomoučenou desku a několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat.

Těsto vytvarujeme do bochníku a necháme hodinu kynout. Mezitím rozpěčeme troubu na 200 °C a dáme do ní rozpálit litinový hrnec.

Bochník dáme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme 30 minut, poté sundáme poklici a dopékáme dalších 20 minut.