Suroviny

  • 11 zralých rajčat (35 Kč)
  • 5 jablek (20 Kč)
  • 3 velké cibule (10 Kč)
  • 1 lžíce soli
  • 4 hřebíčky
  • 1/2 lžíce skořice
  • 1 bobkový list
  • 1 hrnek cukru (5 Kč)
  • 1/2 hrnku octa (2 Kč)

Postup přípravy

Očístíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a také nakrájíme. Všechny ingredience dáme vařit do hrnce.

Po hodině a 3/4 směs rozmixujeme, aby vznikla kaše a vaříme další 1/4 hodiny. Přecedíme a hotový kečup nalijeme do vyhřátých a sterilizovaných skleniček, které poté otáčíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.