Suroviny

  • 1 kelímek bílého jogurtu (5 Kč)
  • 2 hrnky polohrubé mouky (4 Kč)
  • 2 vejce (6 Kč)
  • 3/4 hrnku cukru krystal (3 Kč)
  • 3/4 hrnku oleje (3 Kč)
  • 3/4 hrnku mléka (6 Kč)
  • 1 prášek do pečiva (2 Kč)
  • 1 vanilkový cukr (2 Kč)
  • sezónní ovoce

Drobenka:

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy

Všechny ingredience kromě ovoce dáme do mísy a vypracujeme těsto. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe na něj nakrájené ovoce.

Drobenku si připravíme ručne, dokud se ingredience dobře nepromíchají. Pokud se příliš lepí, přidáme mouku. Na vylepšení chuti je možné přidat kokos a skořici. Hotovou drobenku nasypeme na koláč.

Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 25 minut do růžova.