Suroviny

  • 8 květů černého bezu
  • hrnek mléka (10 Kč)
  • 2 vejce (6 Kč)
  • 2 lžíce oleje (0,50 Kč)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku (0,50 Kč)
  • lžíce medu (2 Kč)
  • hladká mouka (3 Kč)
  • špetka soli

Postup přípravy

Květy omyjeme ve vodě. Do hlubokého talíře nalijeme mléko (popř. pivo) a přidáme dva žloutky, olej, med. Mícháme a zasypáváme moukou, dokud nevnikne těstíčko, do toho ještě přidáme kypřící prášek a špetku soli. Z bílků vyšleháme sníh a přimýcháme do těsta.

Vezmeme květy za stonky a namáčíme, dokud nejsou celé obalené těstem. Vyskládáme na plech a dáme do vyhřáté trouby (170 °C) péct na přibližně 30 minut. Ostříháme stonky a obalíme ve skořicovém cukru (popř. v koření).