Suroviny
- 1l rajčatového džusu/šťávy (19,90 Kč)
- 1 cibule (2 Kč)
- kousek másla (4 Kč)
- 6 lžiček cukru (1 kč)
- 5 kuliček Nového koření (1 Kč)
- 4 bobkové listy (0,50 Kč)
- špetka skořice
- 2 zeleninové bujóny (5 Kč)
- 1 lžíce mouky (0,50 Kč)
- balíček těstovin (9,90 Kč)
Postup přípravy
Do hrnce dáme kousek másla a nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a poté přidáme cukr, Nové koření, bobkové lisry a zaprášíme trochou skořice. V hrnci necháme přibližně 2 minuty zkaramelizovat a přidáme zeleninové bujóny.
Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Poté zahustíme jíškou (rozmíchaná mouka s vodou) a vaříme ještě 5 minut. Přecedíme a můžeme servírovat např. na těstoviny.