Suroviny

  • 1l rajčatového džusu/šťávy (19,90 Kč)
  • 1 cibule (2 Kč)
  • kousek másla (4 Kč)
  • 6 lžiček cukru (1 kč)
  • 5 kuliček Nového koření (1 Kč)
  • 4 bobkové listy (0,50 Kč)
  • špetka skořice
  • 2 zeleninové bujóny (5 Kč)
  • 1 lžíce mouky (0,50 Kč)
  • balíček těstovin (9,90 Kč)

Postup přípravy

Do hrnce dáme kousek másla a nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a poté přidáme cukr, Nové koření, bobkové lisry a zaprášíme trochou skořice. V hrnci necháme přibližně 2 minuty zkaramelizovat a přidáme zeleninové bujóny.

Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Poté zahustíme jíškou (rozmíchaná mouka s vodou) a vaříme ještě 5 minut. Přecedíme a můžeme servírovat např. na těstoviny.