Suroviny

  • 8 brambor (20 Kč)
  • 1 klobása (20 Kč)
  • 2 cibule (5 Kč)
  • kysaná smetana (18 Kč)
  • strouhaný sýr (10 Kč)
  • olej, grilovací koření a sůl (5 Kč)

Postup přípravy

Opláchneme brambory pod studenou vodou a uděláme v nich zářezy, které budou od sebe vzdálené přibližně 3 milimetry. Pozor ovšem, aby se brambora nerozkrojila.

Nakrájíme klobásu (popř. párek) na kolečka a stejně tak oloupanou cibuli. Střídavě klademe do zářezů v bramboře. Brambory potřeme olejem a podle chuti posypeme grilovacím kořením a osolíme.

Připravené brambory dáme do pekáče/zapékací misky a přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 45 minut, poté sundáme alobal a necháme dopéct ještě 15 minut. Posypeme nastrouhaným sýrem a necháme zapéct na 10 minut.

Volitelně můžeme hotové brambory vylepšit zakysanou smetanou a bylinkami.