Suroviny

  • 2 vejce (6 Kč)
  • kostka droždí (3,50 Kč)
  • 2 a půl hrnku polohrubé mouky (6 Kč)
  • 1/4 kostky tuku na pečení (7 Kč)
  • 1 hrnek mléka (9 Kč)
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • skořicový cukr

Postup přípravy

Smícháme droždí s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Počkáme až zejde kvásek.

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme 2 žloutky, rozehřátý tuk, moučkový cukr a přilijeme zbytek mléka. Nakonec dáme kvásek a vypracujeme těsto a necháme kynout přibližně půl hodiny.

Vyválíme těsto do tenké placky, nařežeme na proužky, které omotáme okolo zavařovacích sklenic. Trdelník pomažeme bílkem s trochou mléka a vyválíme ve skořicovém cukru. Připravený trdelník dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na cca. 8 minut.