Suroviny
- 2 a půl hrnku hladké mouky (5 Kč)
- 3/4 kostky droždí (3,50 Kč)
- 2 lžíce olivového oleje (1 Kč)
- 2 lžičky soli (0,40 Kč)
- hrnek vody
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít kvásek.
Přidáme olivový olej, sůl a vodu. Ručně vypracujeme hladké těsto. Uděláme velký bochník a přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na tři části a vyválíme z nich válečky. Ty necháme ještě 20 minut kynout na plechu. Mezitím rozehřejeme troubu na 190 °C. Před vložením do trouby už pouze veky potřeme olivovým olejem a pečeme 20 minut.