Suroviny

  • 100 g kuřecích prsou (9,90 Kč)
  • 1 sklenice sterilované zeleniny pro přípravu omáček HALALI (21 Kč)
  • 1 lžíce hladké mouky (0,20 Kč)
  • 1 smetana ke šlehání (18 Kč)
  • 1 lžíce cukru (0,20 Kč)

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji nebo másle. Poté přilijeme sterilovanou zeleninovou směs (včetně nálevu) do hrnce a dusíme, dokud maso nezměkne (cca 15 minut). Maso vyndáme a omáčku rozmixujeme.

Lžíci hladké mouky smícháme se smetanou a vmícháme do rozmixované omáčky, necháme povařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme přisladit cukrem a opět vložíme maso. Příliš hustou omáčku lze naředit vodou.

Aby byla svíčková kompletní, spolu se svíčkovou připravte i domácí staročeské knedlíky.