Suroviny
- 1 hrnek hrubé mouky (2 Kč)
- 1 lžička soli (0,50 Kč)
- 1 hrnek mléka (6 Kč)
- 2 rohlíky (3 Kč)
- 2 vejce (6 Kč)
- bylinky
Postup přípravy
Těsto vytvoříme ze dvou žloutků, hrnku mléka a hrnku hrubé mouky. Osolíme lžičkou soli. Dobře promícháme, případná řídká konzistence nevadí.
Dva rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přidáme do těsta. Z bílků vyšleháme sníh a opět přidáme do těsta. Podle chuti můžeme přidat bylinky např. pažitka nebo petržel.
Hrnky na knedlíky vymažeme sádlem. Těsto vylejeme do 3/4 výšky hrnku. Připravené hrnky dáme do hrnce s vodou (hladina po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, poté vyndáme hrnky z vody, necháme odstát a vyklopíme.