Suroviny
- 8 kuřecích kůží (2 Kč)
- 2 kuřecí játra – nemusí být (5 Kč)
- mléko (10 Kč)
- 3 krajíce staršího chleba (5 Kč)
- vejce (3 Kč)
- pepř, olej, cibule, muškátový květ, petrželová nať, sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na oleji, můžeme přidat nakrájená játra (pokud nemáte játra rádi, lze je vynechat). Necháme vychladnout. Poté namočíme chléb do mléka či vody a vyždímáme. Přidáme k němu osmaženou cibulku s játry, přimícháme česnek, vejce, osolíme, podle chuti okořeníme a přidáme nasekanou petržel.
Náplň je hotová. Rozdělíme jí tedy do kuřecích kůží a zamotáme. Takto připravené nadívané kuřec kůže můžeme posypat grilovacím kořením. Naskládáme je do pekáče a podlijeme vodou. Pod alobalem je pak pečeme přibližně 15 minut a poté alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut.