Suroviny
- 1/2 litru vody
- zeleninový bujón (3 Kč)
- 3 krajíce tvrdého chleba (3 Kč)
- 1 vejce (2,50 Kč)
- 1dcl mléka (1 Kč)
- 1 lžička kmínu, sůl, pepř, majoránka (0,40 Kč)
- lžíce sádla
Postup přípravy
Příprava je natolik jednoduchá, že by s ní neměl mít problém ani ten, kdo běžně vůbec nevaří.
Do vody dáme zeleninový bujón a přidáme lžičku kmínu. Dva krajíce nakrájené na kostičky vaříme až do rozvaření. Aby byla lepší konzistence, je dobré použít po deseti minutách tyčový mixér.
Poté přidáme vejce s mlékem a lisovaným česnekem. Třetí krajíc chleba nakrájíme opět na kostičky, ale osmahneme ho na sádle jako krutony. Ty poté přidáme společně s pažitkou jako ozdobu.