Suroviny
- 3 lžíce hladké mouky (1 Kč)
- 6 žloutků (18 Kč)
- 9 lžic cukru (2 Kč)
- 1/2 litru mléka (7 Kč)
- 1 vanilkový cukr (1 Kč)
- 2 panáky olivového oleje (1 Kč)
Postup přípravy
Nalijeme mléko do hrnce a zahřejeme. V míse smícháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a mouku. Je nutné míchat, dokud se nevytvoří jemná kaše.
Hotovou kaši přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Až bude konzistence podobná pudinku, přestaneme zahřívat a necháme zchladnout.
Do vychladlé hmoty nalijeme olivový olej a důkladně promícháme. Poté vložíme do mrazáku na 6 hodin. V průběhu mražení občas promícháme.
Při servírování lze ochutit dle libosti např. praženými mandlemi, čokoládou, karamelem, ovocem.