Suroviny

  • 3 lžíce hladké mouky (1 Kč)
  • 6 žloutků (18 Kč)
  • 9 lžic cukru (2 Kč)
  • 1/2 litru mléka (7 Kč)
  • 1 vanilkový cukr (1 Kč)
  • 2 panáky olivového oleje (1 Kč)

Postup přípravy

Nalijeme mléko do hrnce a zahřejeme. V míse smícháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a mouku. Je nutné míchat, dokud se nevytvoří jemná kaše.

Hotovou kaši přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Až bude konzistence podobná pudinku, přestaneme zahřívat a necháme zchladnout.

Do vychladlé hmoty nalijeme olivový olej a důkladně promícháme. Poté vložíme do mrazáku na 6 hodin. V průběhu mražení občas promícháme.

Při servírování lze ochutit dle libosti např. praženými mandlemi, čokoládou, karamelem, ovocem.