Suroviny

Těsto:

  • 3 a 1/2 hrnku hladké mouky (5 Kč)
  • 1 hrnek vlažného mléka (5 Kč)
  • 2 žloutky (6 Kč)
  • 3 lžíce moučkového cukru (1 Kč)
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr (3 Kč)
  • 1 kostka droždí (4 Kč)
  • 1/4 másla (7 Kč)

Náplň:

  • 1 vanilkový puding (3 Kč)
  • 1 balení hrozinek (6 Kč)
  • 450 ml mléka (7 Kč)
  • 3 lžíce cukru (1 Kč)

Postup přípravy

Do misky nasypeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko. Na okraj mouky vylijeme žloutky, rozpuštěné mléko a vysypeme cukr. Droždí se špetkou soli přidáme do mléka a necháme 5 minut pracovat.

Poté promícháme a vyhněteme do těsta. To necháme hodinu kynout.

Mezitím připravíme pudinkovou náplň. V hrnci zahřejeme mléko a uvaříme s pudinkem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a hrozinkami.

Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku jednoho centimetru a potřeme připravenou náplní. Takto připravené těsto srolujeme do tvaru rolády a nakrájíme na cca 2 centimetry tlusté kousky, které vyskládáme na plech a potřeme mlékem. Při teplotě 170 °C pečeme, dokud nejsou křupavé.