Suroviny
Těsto:- 3 a 1/2 hrnku hladké mouky (5 Kč)
- 1 hrnek vlažného mléka (5 Kč)
- 2 žloutky (6 Kč)
- 3 lžíce moučkového cukru (1 Kč)
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr (3 Kč)
- 1 kostka droždí (4 Kč)
- 1/4 másla (7 Kč)
Náplň:
- 1 vanilkový puding (3 Kč)
- 1 balení hrozinek (6 Kč)
- 450 ml mléka (7 Kč)
- 3 lžíce cukru (1 Kč)
Postup přípravy
Do misky nasypeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko. Na okraj mouky vylijeme žloutky, rozpuštěné mléko a vysypeme cukr. Droždí se špetkou soli přidáme do mléka a necháme 5 minut pracovat.
Poté promícháme a vyhněteme do těsta. To necháme hodinu kynout.
Mezitím připravíme pudinkovou náplň. V hrnci zahřejeme mléko a uvaříme s pudinkem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a hrozinkami.
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku jednoho centimetru a potřeme připravenou náplní. Takto připravené těsto srolujeme do tvaru rolády a nakrájíme na cca 2 centimetry tlusté kousky, které vyskládáme na plech a potřeme mlékem. Při teplotě 170 °C pečeme, dokud nejsou křupavé.