Suroviny

  • 4 hrnky polohrubé mouky 
  • 1 teplého mléka 
  • 2 žloutky 
  • 3/4 kostky droždí 
  • 2 lžíce másla 
  • 1/3 hrnku cukru 
  • špetka soli
  • lískooříškový krém

Postup přípravy

Všechny ingredience, kromě krému, smícháme v míse a vypracujeme z nich těsto. To necháme 45 minut kynout a potérozdělíme na 4 díly. Z každého dílu oválíme placku a pomocí talíře si na ni uděláme obrys kruhu. 

Kruh potřeme lískooříškovým krémem a poté dáme další vrstku a opakujeme. Poslední vrstvu ze shora nemažeme, ale podle talíře vykrojíme naznačený kruh. 

Poté obtáhneme hrneček ve prostřed těsta a od okrajů tohoto kruhu uděláme řezy až na okraj, aby bylo 16 částí. Dva sousední kusy vždy překroutíme směrem od sebe. Pomažeme bílkem a přesuneme na plech. Pečeme 15-20 minut při 180 °C.