Suroviny
- 4 hrnky polohrubé mouky
- 1 teplého mléka
- 2 žloutky
- 3/4 kostky droždí
- 2 lžíce másla
- 1/3 hrnku cukru
- špetka soli
- lískooříškový krém
Postup přípravy
Všechny ingredience, kromě krému, smícháme v míse a vypracujeme z nich těsto. To necháme 45 minut kynout a potérozdělíme na 4 díly. Z každého dílu oválíme placku a pomocí talíře si na ni uděláme obrys kruhu.
Kruh potřeme lískooříškovým krémem a poté dáme další vrstku a opakujeme. Poslední vrstvu ze shora nemažeme, ale podle talíře vykrojíme naznačený kruh.
Poté obtáhneme hrneček ve prostřed těsta a od okrajů tohoto kruhu uděláme řezy až na okraj, aby bylo 16 částí. Dva sousední kusy vždy překroutíme směrem od sebe. Pomažeme bílkem a přesuneme na plech. Pečeme 15-20 minut při 180 °C.