Suroviny

Těsto 

  • 3 vejce 
  • 4 lžíce cukru 
  • 3 lžíce oleje 
  • 2 lžíce kakaa 
  • 5 lžic polohrubé mouky 
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku 
Náplň 

  • necelá polovina z kostky másla 
  • 6 lžic moučkového cukru 
  • 2 lžíce vanilkového cukru 
  • 1 kostka měkkého tvarohu 
  • 1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a všleháme olej, kakao, mouku a kypřící prášek. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme péct do předehřáté toruby na 175 °C asi 9-10 minut. Náplň vytvoříme vyšleháním másla, moučkového a vanilkového cukru. Do toho všleháme ještě tvaroh a zakysanou smetanu. Hotové těsto přepůlíme, natřeme náplní a přikryjeme, aby vznikl sendvič. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a nakrájíme na libovolné tvary.