Pečená kachna v sáčku.

120 minut
6 porcí

Suroviny

  • 1 kachna mletý kmín sůl

Postup přípravy

Kachnu očistíme, opláchneme pod studenou vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby. Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150°C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 - 30 minut. Pečenou kachnu podáváme se zelím a knedlíkem, tak jak je zvykem.