Suroviny
- 1 ks středně velká cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 3 ks středně velké brambory
- 1 snítka libeček
- 100 g mleté maso (směs)
- 1 lžička majoránka
- sůl
- 1 špetka mletý kmín
- mletý černý pepř
- instantní jíška
- olej
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji usmažíme do lehkého zrůžovění. Přidáme mleté maso (napůl hovězí a vepřové) a na mírném plameni za stálého míchání opékáme, až maso lehounce zrůžoví a kousky masa se oddělují od sebe. Přidám kmín, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a mletou sladkou papriku. Ihned zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
Poté přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dalších 10 minut. Zahustíme instantní jíškou.
Před odstavením přidáme do gulášovky rozemnutou majoránku.
Recept je asi na 3 porce gulášovky.