Gulášovka

neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

  • 1 ks středně velká cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 3 ks středně velké brambory
  • 1 snítka libeček
  • 100 g mleté maso (směs)
  • 1 lžička majoránka
  • sůl
  • 1 špetka mletý kmín
  • mletý černý pepř
  • instantní jíška
  • olej

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji usmažíme do lehkého zrůžovění. Přidáme mleté maso (napůl hovězí a vepřové) a na mírném plameni za stálého míchání opékáme, až maso lehounce zrůžoví a kousky masa se oddělují od sebe. Přidám kmín, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a mletou sladkou papriku. Ihned zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Poté přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dalších 10 minut. Zahustíme instantní jíškou. Před odstavením přidáme do gulášovky rozemnutou majoránku. Recept je asi na 3 porce gulášovky.