Suroviny
- 1 hrst strouhaný sýr
- 1 lžíce olej
- 3 lžíce majoránka
- 1 ks uzenina
- 1 palička česnek
- 3 ks vepřový masox
- 2 ks vejce
- 1 l voda
Postup přípravy
Začneme tím, že rozvaříme 3 kostky masoxu v horké vodě, přidáme majoránku (já dávám asi 2,5 polévkové lžíce) a chvíli povaříme.
Mezitím si na pánev nakrájíme něco voňavého, třeba slaninu, klobásu nebo špek, prostě co je po ruce. Přidáme trochu oleje a osmažíme dozlatova.
Oloupeme si česnek a prolisujeme jej, zatím odložíme vedle na misku. Osmaženou klobásu nasypeme do vývaru a přidáme i česnek. Chvíli ještě vaříme a pak přidáme vejce. A je hotovo.
Při podávání nastrouháme do talíře sýr a zalijeme horkou česnekovou polévkou. Česnekovou polévku s uzeninou a sýrem podáváme horkou.