Suroviny
- 1 - 2 ryby (kapr
- amur)
- šťáva z citronu
- 5 - 6 nasekaných cibulí
- sůl
- pepř.
Postup přípravy
Vezměte rybu a stáhněte kůži. Naporcujte. Pak do mísy na dno dejte trošku cibule, sůl, pepř a citrón. š´távu (trošku), na to jednu vrstvu ryby, posolte, popepřete, dejte cibuli a polijte citronem. Tak pokračujte, dokud máte rybu. Poslední vrstvu celou zasypejte celou cibulí. Dejte uležet v chladu 1 - 2 dny. Může být i méně, ale 2 dny jsou ideální. Po polovině doby porce přeložte, aby vrch byl vespod a opačně. Pak před podáváním očistěte od cibule (ne pod vodou oplachovat!),obalujte a pečte jako klasické řízky. K tomu buď chleba, nebo bramborový salát.