Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 100 g housek
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- cibule
- pepř
- sůl
- stroužek česneku
- papriky
- olej
- <strong>Rajská omáčka:</strong> 50 g másla
- 60 g mouky
- větší cibule
- 500 g rajčat
- 5 zrnek pepře
- 2 zrnka nového koření
- kousek bobkového listu
- špetka tymiánu
- sůl
- 2 lžíce octa
- lžíce cukru
- 1 l vody
Postup přípravy
Maso pokrájené na kousky umeleme i s cibulí a po něm umeleme housku navlhčenou mlékem. K umletému masu a housce přidáme česnek rozetřený se solí a vajíčka a vše spojíme. Papriky omyjeme a očistíme. Do každé papriky nacpeme sekanou. Papriky vložíme do pekáče, podlijeme trochou oleje a vodou a dáme péct do trouby.
K plněným paprikám si připravíme rajskou omáčku. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Rozředíme ji a povaříme. Přidáme do ní pokrájená rajčata s kořením a rozvaříme je. Omáčku prolisujme cedníkem, znovu přivedeme do varu, podle chuti osolíme a přisladíme. Upečené papriky přidáme do hotové omáčky. Podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.