Hořčičná polévka s pórkem

25 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 1 pórek
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • litr zeleninového vývaru
  • lžíce hořčičných semen
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • 2 lžíce sladké hořčice
  • sůl
  • 2 lžičky cukru

Postup přípravy

Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Část odložíme na ozdobu. V hrnci rozehřejeme máslo a pórek na něm opečeme, poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a polévku vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Hořčičná semena vložíme do 100 ml vroucí vody a 10 minut vaříme na velmi mírném ohni. Poté je scedíme. Do polévky vmícháme zakysanou smetanu a jednotlivé druhy hořčice, osolíme a opepříme. Hořčicovou polévku rozlijeme do talířů, ozdobíme povařenými hořčičnými semeny, zbylým pórkem a podle chuti například čerstvými bylinkami.