Králík na švestkách a černém pivu

130 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 1 kg králičího masa
  • mrkev
  • petržel
  • kousek celeru
  • cibule
  • olej
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml tmavého piva
  • slanina
  • sušené švestky
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • krajíc tvrdého chleba

Postup přípravy

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme dozlatova. Potom vše zalijeme pivem a chvíli povaříme. Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným krajícem tmavého chleba. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme spolu s masem vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.