Suroviny
- 1 kg králičího masa
-
mrkev
-
petržel
-
kousek celeru
-
cibule
-
olej
-
2 lžíce cukru
-
250 ml tmavého piva
-
slanina
-
sušené švestky
-
sůl
-
citrónová šťáva
-
krajíc tvrdého chleba
Postup přípravy
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme dozlatova. Potom vše zalijeme pivem a chvíli povaříme. Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným krajícem tmavého chleba. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme spolu s masem vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.