Suroviny
- 500 g zadního hovězího
-
100 g tvarůžků
-
150 g měkkého salámu
-
2 vejce
-
cibule
-
lžíce ostré hořčice
-
500 ml světlého piva
-
olej
-
sůl
-
pepř
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli, zpěníme ji na oleji a usmažíme na ní osolená vejce. Z masa vytvoříme plát, který dobře rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kolečky salámu a plátky příčně rozkrojených tvarůžků. Na ně rozetřeme vychladlá vejce. Roládu zabalíme, pevně převážeme nití, osolíme na povrch, prudce opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a dáme zapéct do trouby. Během pečení podléváme výpekem nebo podle potřeby vodou. Upečenou roládu zbavíme nití a vychladlou nakrájíme. Prohřejeme ve šťávě, kterou můžeme zjemnit kouskem másla.