Tvarůžková roláda na pivu

120 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 500 g zadního hovězího
  • 100 g tvarůžků
  • 150 g měkkého salámu
  • 2 vejce
  • cibule
  • lžíce ostré hořčice
  • 500 ml světlého piva
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli, zpěníme ji na oleji a usmažíme na ní osolená vejce. Z masa vytvoříme plát, který dobře rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kolečky salámu a plátky příčně rozkrojených tvarůžků. Na ně rozetřeme vychladlá vejce. Roládu zabalíme, pevně převážeme nití, osolíme na povrch, prudce opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a dáme zapéct do trouby. Během pečení podléváme výpekem nebo podle potřeby vodou. Upečenou roládu zbavíme nití a vychladlou nakrájíme. Prohřejeme ve šťávě, kterou můžeme zjemnit kouskem másla.