Suroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků
-
1 hrnek (250 ml) kulatozrnné rýže
-
kousek másla
-
olivový olej
-
1 malá cibule
-
1 stroužek česneku
-
1 zeleninová kostka + 700 ml vroucí vody
-
sójová omáčka
-
1 červená paprika
-
půl sáčku mraženého hrášku
-
100 g sýra Čedar
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme kousek másla spolu s olivovým olejem. Na této směsi tuků osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, po chvilce přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Když maso zbělá, zakapeme ho sójovou omáčkou a přidáme mražený hrášek a na nudličky nakrájenou papriku. Přisypeme suchou rýži a dobře promícháme. Do hrnce dáme vařit vodu a rozpustíme v ní zeleninovou kostku. Hrnec necháme na plotně, aby vývar byl stále vroucí. Naběračkou postupně lijeme vývar k rýži se zeleninou a neustále mícháme, aby se rýže nepřipálila. Vývar přiléváme, dokud rýže nenasákne všechnu tekutinu. Předepsané množství vody na vývar je dostačující. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a můžeme podávat. Solit není nutné, sójová omáčka a zeleninová kostka obsahuje soli dostatek. Také sýr rizoto příjemně dochutí.