Kuřecí rizoto se zeleninou a sýrem

50 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 1 hrnek (250 ml) kulatozrnné rýže
  • kousek másla
  • olivový olej
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 zeleninová kostka + 700 ml vroucí vody
  • sójová omáčka
  • 1 červená paprika
  • půl sáčku mraženého hrášku
  • 100 g sýra Čedar

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme kousek másla spolu s olivovým olejem. Na této směsi tuků osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, po chvilce přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Když maso zbělá, zakapeme ho sójovou omáčkou a přidáme mražený hrášek a na nudličky nakrájenou papriku. Přisypeme suchou rýži a dobře promícháme. Do hrnce dáme vařit vodu a rozpustíme v ní zeleninovou kostku. Hrnec necháme na plotně, aby vývar byl stále vroucí. Naběračkou postupně lijeme vývar k rýži se zeleninou a neustále mícháme, aby se rýže nepřipálila. Vývar přiléváme, dokud rýže nenasákne všechnu tekutinu. Předepsané množství vody na vývar je dostačující. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a můžeme podávat. Solit není nutné, sójová omáčka a zeleninová kostka obsahuje soli dostatek. Také sýr rizoto příjemně dochutí.