Pikantní bylinkové závitky

130 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 4 hovězí plátky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 4 krajíčky toastového chleba
  • pažitka
  • petrželová nať
  • bazalka
  • 1 vejce
  • 150 g smetanového sýra
  • 3 stroužky česneku
  • máslo
  • 2 cibule
  • svazek polévkové zeleniny
  • 300 ml bílého vína
  • 300 ml vývaru (bujón)
  • celý pepř
  • 2 bobkové listy
  • tmavá jíška
  • rajčata

Postup přípravy

Hovězí plátky omyjeme, osušíme, opepříme a rozložíme na stole. Toastový chléb zbavíme kůry a střídku nadrobno rozdrobíme. Pak opereme bylinky, osušíme je a najemno posekáme. Vejce, bylinky a toastový chléb smícháme s čerstvým sýrem. Česnek oloupeme, 1 stroužek posekáme a s trochou soli utřeme, vmícháme do čerstvého sýra, osolíme a opepříme. Náplní potřeme plátky masa, stočíme je a převážeme kuchyňskou nití. Troubu předehřejeme na 160 °C, v hrnci rozehřejeme máslo a závitky na něm ze všech stran opečeme. Cibuli oloupeme a stejně jako zbylý česnek nadrobno pokrájíme, přidáme k masu a společně opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostky, přidáme k závitkům a krátce osmahneme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme celý pepř a bobkový list a pečeme v troubě asi 90 minut. Závitky vyjmeme, odstraníme kuchyňskou niť a maso udržujeme teplé. Omáčku propasírujeme, znovu ohřejeme, zahustíme jíškou, osolíme a opepříme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a očistíme. V pánvi rozehřejeme zbyté máslo, rajčata na něm osmahneme, osolíme a opepříme. Závity s omáčkou rozdělíme na talíře, na omáčku poklademe rajčata a můžeme ozdobit bylinkami. Pikantní bylinkové závitky