Špenátová omeleta

40 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 350 g listového špenátu
  • 6 vajec
  • 6 lžic mléka
  • 2 stroužky česneku
  • sýr
  • mletý pepř
  • olej
  • 100 g strouhaného sýra

Postup přípravy

Očištěný špenát vhodíme na deset minut do vroucí osolené vody, scedíme, necháme okapat a potom důkladně vymačkáme. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Špenát nasekáme a po troškách vmícháváme do vajec. Na pánvi postupně upečeme čtyři omelety. Když omeleta začne tuhnout, posypeme ji sýrem a necháme na ohni, dokud se sýr nerozpustí. Potom omeletu můžeme přeložit, případně přesuneme na talíř v celku a podáváme podle chuti samotné, s bramborami nebo například s pečivem.