Domácí buchty

80 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 100 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 bílek na potření
  • 1 kg strouhaných jablek (borůvková
  • jahodová marmeláda
  • povidlí…)
  • kostkový cukr
  • mletá skořice

Postup přípravy

V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí a lžíci cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Mezitím do mísy prosejeme mouku se solí. Do středu vyhloubíme důlek a nalijeme do něj vzešlý kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, cukr a žloutek, vše opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a dále hněteme, dokud se nevytvoří hladké vláčné těsto.