Suroviny
- 100 g kokosu
- 3 zakysané smetany
- 150 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- kakao (Granko) na posypání
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení necháme korpus vychladnout a zatím si připravíme náplň.
Oloupaná a na kousky nakrájená jablka dáme dusit. Přidáme do nich cukr, skořici a rum. Jablka ale nedusíme úplně doměkka. Do hotových jablek přidáme asi 3 hrsti rozdrobených piškotů a necháme je vychladnout.
Zatím si připravíme kokosovou náplň. Do hrnce dáme mléko, do něho nasypeme kokos a cukr a za stálého míchání vaříme, až se mléko vyvaří. Po vychladnutí zamícháme směs do zakysané smetany.
Na vychladlý korpus dáme jablečnou náplň, poté vrstvu piškotů a na ně nalijeme kokosovou náplň. Tu rozetřeme dohladka a posypeme kakaem. Dezert dáme do ledničky a konzumujeme až druhý den, aby vše dobře ztuhlo.
Kokosovo-smetanovo-jablečný dezert Kokosovo-smetanovo-jablečný dezert Kokosovo-smetanovo-jablečný dezert