Babčiny koláče

60 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 220 ml vlažného mléka
  • 30 g droždí
  • 80 g pískového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy

100 ml mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka přidáme lžičku cukru a mouky a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě. Mouku prosejeme, přidáme žloutky, sůl, máslo, kvásek a zbylé vlažné mléko. Zaděláme a vytvoříme hladké, vláčné těsto, které necháme kynout 1 hodinu v teple. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, ze kterých vytvoříme kuličky. Ty dáváme na plech vyložený pečícím papírem. V každé kuličce uděláme důlek, do kterého dáme náplň. Okraje potřeme vajíčkem a necháme 10 minut odpočinout. Koláče pečeme při 190°C. Babčiny koláče Babčiny koláče Babčiny koláče Babčiny koláče