Španělské ptáčky s vlašskými ořechy

60 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 400 g vepřového masa
  • 80 g šunky
  • 40 g oleje
  • 80 g kyselé okurky
  • 80 g cibule
  • 2 vejce
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • 40 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce hořčice
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy

Maso propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Poté ho nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme kousek šunky, uvařeného vajíčka, plátek okurky a trochu sekaných vlašských ořechů. Plátky svineme a vytvoříme z nich závitky, které pevně omotáme režnou nití, aby se nerozpadly. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, na které pak krátce po všech stranách osmahneme závitky. Poté je podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Závitky občas obrátíme a podlijeme, aby se nepřipálily. Když jsou měkké, tak je vyjmeme, šťávu vysmahneme, až zůstane jen tuk - zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme na zjemnění máslo. Podle chuti můžeme dosolit a dopepřit. Omáčku přelijeme přes závitky, které jsme předtím zbavili nití. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem. Španělské ptáčky s vlašskými ořechy Španělské ptáčky s vlašskými ořechy