Suroviny
- 5 plátků vepřové krkovičky
- 350 g nastrouhaného sýra
- 150 g šunkového salámu
- 150 g anglické slaniny
- 1 sklenice zeleninového leča
- 250 ml smetany ke šlehání
- olej
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup přípravy
Plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa rozložíme do olejem vymazaného pekáče. Na maso rozložíme šunkový salám a anglickou slaninu. Maso zalijeme zeleninovým lečem, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut. Během pečení maso nepodléváme. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo bramboráčky.
Maminčina vepřová specialita Maminčina vepřová specialita Maminčina vepřová specialita