Provence Škola provensálské kuchyně - Giu Gedda; Marie-Pierre Moineová

Informace o knize tajemství surovin receptů jižní francie

  • Jazyk: čeština
  • EAN: 9788073913151
  • ISBN: 978-80-7391-315-1
  • Spisovatel: Giu Gedda; Marie-Pierre Moineová
  • Nakladatel: SLOVART
  • Rok vydání: 2009
  • Počet stran: 352
  • Vazba: Pevná bez přebalu matná
  • Výška: 235,0 (mm)
  • Šířka: 195,0 (mm)
  • Tloušťka: 33,0 (mm)
Obvyklá cena:
389 Kč

Popis

Tajemství surovin a receptů jižní Francie Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.