Informace o knize tajemství surovin receptů jižní francie
- Jazyk: čeština
- EAN: 9788073913151
- ISBN: 978-80-7391-315-1
- Spisovatel: Giu Gedda; Marie-Pierre Moineová
- Nakladatel: SLOVART
- Rok vydání: 2009
- Počet stran: 352
- Vazba: Pevná bez přebalu matná
- Výška: 235,0 (mm)
- Šířka: 195,0 (mm)
- Tloušťka: 33,0 (mm)
Obvyklá cena:
389 Kč
Popis
Tajemství surovin a receptů jižní Francie
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.