Informace o knize všechno ze světa potravin
- Jazyk: čeština
- EAN: 9788025604205
- ISBN: 978-80-256-0420-5
- Spisovatel: Christian Teubner
- Nakladatel: SVOJTKA
- Rok vydání: 2010
- Počet stran: 320
- Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
- Výška: 300,0 (mm)
- Šířka: 230,0 (mm)
- Tloušťka: 28,0 (mm)
Obvyklá cena:
779 Kč
Popis
Podle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť
zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězího masa přes domácí drubež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Rady pro kuchaře obsahují praktické postupy při úpravě masa, jeho vykosťování, porcování, marinování, solení, uzení a rovněž možné způsoby tepelné úpravy. Postup při zvlášť náročných úkonech je zde názorně vysvětlen krok za krokem. Tato bohatě ilustrovaná encyklopedie obsahuje mnoho odborných informací a poutavých reportáží a je založena na nejnovějších poznatcích vědy i gastronomie. Milovníci masa si při čtení nebo jen listování v knize nepochybně přijdou na své.