Bible šéfkuchaře Maso a zvěřina - Christian Teubner

Informace o knize všechno ze světa potravin

  • Jazyk: čeština
  • EAN: 9788025604205
  • ISBN: 978-80-256-0420-5
  • Spisovatel: Christian Teubner
  • Nakladatel: SVOJTKA
  • Rok vydání: 2010
  • Počet stran: 320
  • Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
  • Výška: 300,0 (mm)
  • Šířka: 230,0 (mm)
  • Tloušťka: 28,0 (mm)
Obvyklá cena:
779 Kč

Popis

Podle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězího masa přes domácí drubež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Rady pro kuchaře obsahují praktické postupy při úpravě masa, jeho vykosťování, porcování, marinování, solení, uzení a rovněž možné způsoby tepelné úpravy. Postup při zvlášť náročných úkonech je zde názorně vysvětlen krok za krokem. Tato bohatě ilustrovaná encyklopedie obsahuje mnoho odborných informací a poutavých reportáží a je založena na nejnovějších poznatcích vědy i gastronomie. Milovníci masa si při čtení nebo jen listování v knize nepochybně přijdou na své.