Kuřecí paprikáš

45 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 lžíce sádlo
  • 2 ks kuřecí stehno
  • 1 ks malá cibule
  • 1 dl kysaná smetana
  • 2 ks kuřecí křídlo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • petrželová nať
  • kmín
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Křídla a stehna napůl rozřízneme. Osmahneme na sádle jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, posypeme červenou paprikou a kmínem. Do základu vložíme rozříznutá křídla a stehna, která zalijeme vodou tak, aby byla ponořena. Vaříme na mírném ohni, podle potřeby doléváme vodou, dokud maso nezměkne. Dovaříme ve vzniklé šťávě. V jiné nádobě smícháme smetanu s moukou a přilijeme k masu. Kuřecí paprikáš chvíli povaříme a těsně před koncem vaření osolíme. Kuřecí paprikáš podáváme s nočky nebo rýží.