Suroviny
- 2 lžíce kečup
- 10 dkg slanina
- 10 dkg žampiony
- 4 kuličky celý pepř
- 1 kostka bujon
- 20 dkg drůbeží játra
- 1 ks rajče
- 1 ks pórek
- 2 dl červené víno
- 4 kuličky nové koření
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 ks bobkový list
- 1 balíček sójové nudličky
- česnek
- solamyl
Postup přípravy
Do vařící vody dáme kostku bujonu, vložíme sójové nudličky a vaříme 17 minut. Pak nudličky scedíme, ale vývar necháme.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, omytá rajčata na kostičky.
Nakrájený pórek a slaninu osmahneme, přidáme sójové nudličky a opečeme. Po lehkém opečení vyjmeme z pánve. Nakrájená drůbeží játra osmahneme na oleji, přidáme žampiony, nové koření, kuličky pepře, bobkový list, na kostičky nakrájená rajčata, trochu kečupu a zalijeme vínem s trochou vývaru. Podusíme asi 8 minut. Rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a solamylem, celou směs zahustíme. Přidáme zpátky sójové nudličky s pórkem a slaninou, dochutíme česnekem.
Sójové nudličky s játry podáváme s rýží, brambory na jakýkoliv způsob nebo jinou přílohou.