Suroviny
- 2 ks cibule
- 1 kostka bujón
- 40 dkg šunka
- 2 lžíce olej
- 4 porce rýže
- 1 balíček mražená zeleninová směs
- sůl nebo vegeta
Postup přípravy
Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Jednu cibuli osmahneme na lžíci oleje, když je zlatavá, přisypeme propláchnutou rýži. Zalijeme vodou, přidáme rozdrobený bujon a rýži podusíme doměkka. Rýži na cibulce dusíme asi 20 minut, pak odstavíme.
Mezitím i druhou cibuli osmažíme dozlatova, zasypeme balíčkem mražené zeleninové směsi a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu vegety a dusíme do změknutí zeleniny a do vypaření vody.
Rýži promícháme se zeleninou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a podle chuti přidáme vegetu nebo sůl.
Šunkové rizoto ihned podáváme jako hlavní chod.