Šunkové rizoto

30 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 2 ks cibule
  • 1 kostka bujón
  • 40 dkg šunka
  • 2 lžíce olej
  • 4 porce rýže
  • 1 balíček mražená zeleninová směs
  • sůl nebo vegeta

Postup přípravy

Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Jednu cibuli osmahneme na lžíci oleje, když je zlatavá, přisypeme propláchnutou rýži. Zalijeme vodou, přidáme rozdrobený bujon a rýži podusíme doměkka. Rýži na cibulce dusíme asi 20 minut, pak odstavíme. Mezitím i druhou cibuli osmažíme dozlatova, zasypeme balíčkem mražené zeleninové směsi a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu vegety a dusíme do změknutí zeleniny a do vypaření vody. Rýži promícháme se zeleninou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a podle chuti přidáme vegetu nebo sůl. Šunkové rizoto ihned podáváme jako hlavní chod.