Flejšky s okurkovým salátem

15 minut
neuvedeno

Suroviny

  • strouhanka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • 2 ks salátová okurka
  • 1 kelímků kysaná smetana
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce strouhanka
  • 500 g bramborová kaše
  • 250 g měkký tvaroh

Postup přípravy

Na flejšky potřebujeme misku bramborové kaše (asi tak 500 g), do ní přidáme celé vajíčko, tvaroh, strouhanku, hladkou mouku, sůl a pepř. Všechno důkladně zamícháme. Z hotového těsta tvarujeme placičky, které obalujeme ve strouhance a zprudka opékáme na pánvi s olejem. Jako přílohu podáváme k flejškám z bramborové kaše salát s kysanou smetanou. Salát: Okurku nastrouháme na velkých kapsách, přidáme kysanou smetanu a ochutíme pepřem a solí. Flejšky s okurkovým salátem chutnají teplé i studené.