Zeleninovo-bylinkové placky

60 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 2 lžíce smetana na vaření
  • 3 ks velké brambory
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst pórek nebo jarní cibulka
  • 3 ks vejce natvrdo
  • 1 lžička vegeta
  • 1 lžička koření tzatziky
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 lžička libeček
  • 3 - 4 stroužků česnek
  • mletý barevný pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • olej na smažení

Postup přípravy

Zeleninu si důkladně očistíme, brambory a cuketu oloupeme, mrkev oškrábeme. Vše nastrouháme na jemném struhadle a slijeme přebytečnou vodu. Tři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vejce nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno (spíše zelenou část). Brambory, mrkev a cuketu dobře promícháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme uvařená i syrová vejce, prolisovaný česnek, pórek a důkladně zamícháme. Okořeníme vegetou, tzatziky, pepřem, libečkem a podle potřeby ještě dosolíme. Zahustíme asi hrstí hladké mouky, abychom získali středně husté těstíčko. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce děláme na pánvi menší zeleninovo-bylinkové placičky, které smažíme po obou stranách dozlatova. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Zeleninovo-bylinkové placky jsou dobré teplé i studené a podáváme je jako chuťovku.