Lasagne s lilkem

85 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 200 g mrkve
  • 1 hlíza fenyklu
  • cuketa
  • celerová nať
  • rostlinný olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • bylinky podle chuti
  • tuk na vymazání
  • 9 plátků lasagní
  • 200 g rajčat nakrájených na kousky
  • 180 g gorgonzoly
  • 100 g tvarohu
  • 150 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 2 lžíce světlé jíšky

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Fenykl zbavíme košťálu, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cuketu zbavíme konců, celer kořenů a natě a oba druhy zeleniny omyjeme a nakrájíme na kolečka. Všechnu připravenou zeleninu osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vrstvíme střídavě s plátky lasagní a kousky rajčat do vymaštěné zapékací formy.