Masové kostky na thajském grillu

55 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 500 g masových kostek (krůtí
  • kuřecí
  • vepřové)
  • 1 lžíce koření thajský grill
  • 2 rajčata
  • sklenička kaparů ve vinném nálevu
  • 1 šlehačka nebo smetana
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • olej

Postup přípravy

Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve vlastní šťávě. Asi v polovině dušení přidáme nakrájená rajčata. Podle potřeby podléváme vodou tak, aby byl sos z cibule a pórku hustší. Před koncem dušení přidáme zbytek nakrájeného pórku a vlijeme celou skleničku kapar. Zamícháme, necháme prohřát, přidáme šlehačku a zase mícháme do zhoustnutí. Na závěr můžeme podle potřeby přisolit. Podáváme s těstovinami, rýží nebo různě upravenými bramborami. Koření thajský grill - složení: sůl (max.50%), sladká paprika, chilli, mletý pepř a mletý badyán.