Brambory s klobásou a paprikou

50 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 500 g malých brambor s tenkou slupkou
  • 500 g klobásy
  • 4 cibule
  • žlutá paprika
  • červená paprika
  • sádlo
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme a pod proudem studené vody ještě odrhneme kartáčkem nebo houbičkou. Klobásu nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Paprikové lusky omyjeme, případně oloupeme, vykrojíme semeníky a nakrájíme na kusy velikosti sousta. Ve větší pánvi rozpálíme sádlo, vložíme brambory a ze všech stran je asi pět minut opečeme. Přidáme klobásu, cibuli a papriku a vše promícháme. Osolíme, opepříme a ochutíme paprikou a pepřem. Opékáme při střední teplotě a za častého míchání asi 15 minut. Před podáváním můžeme vše posypat tymiánem nebo bazalkou a strouhaným sýrem. Brambory s klobásou a paprikou