Dušené vepřové na provensálském koření

110 minut
neuvedeno

Suroviny

  • 750 g vepřového plecka
  • 200 g žampiónů
  • 5 větších rajčat
  • 300 g nahrubo nastrouhané cukety
  • 2 zakysané malé smetany
  • lžíce provensálského koření
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • 100 ml červeného vína

Postup přípravy

Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, přidáme cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme doměkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme. Jako přílohu podáváme dušenou rýži. Dušené vepřové na provensálském koření