Telecí závitky s citrónovou omáčkou

140tel minut
neuvedeno

Suroviny

  • 100 g sušených rajčat
  • 4 telecí plátky
  • sůl
  • pepř
  • lžička sušeného oregána
  • 2 lžíce kaparů
  • lžíce másla
  • 2 cibule
  • celer
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml masového vývaru (bujón)
  • plátky citrónu
  • lžíce cukrového sirupu

Postup přípravy

Rajčata dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou, po 20 minutách slijeme, necháme okapat a najemno posekáme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Kapary vmícháme do rajčat, osolíme, opepříme a směs rozdělíme na plátky, které stočíme a ovážeme kuchyňskou nití. Troubu vyhřejeme na 180 °C, cibuli a celer oloupeme a nadrobno pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo a telecí závitky na něm ze všech stran opečeme. Přidáme zeleninu a vše potom opékáme společně. Vmícháme rajčatový protlak, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a vývarem a přivedeme k varu. Přidáme plátky citrónu, vmícháme sirup a vše pečeme v troubě asi 70 minut. Poté závitky a plátky citronu i omáčky vyjmeme a udržujeme je teplé. Omáčku přecedíme, ohřejeme, osolíme a opepříme. Závitky rozdělíme na talíře, můžeme ozdobit bylinkami a salátem. Telecí závitky s citrónovou omáčkou