Jídlo a pití podle hvězd - Jarmila Mandžuková

Informace o knize vaříme pro radoast - 111 receptů

  • Jazyk: čeština
  • EAN: 9788087156667
  • ISBN: 978-80-87156-66-7
  • Spisovatel: Jarmila Mandžuková
  • Nakladatel: TEMI
  • Rok vydání: 2012
  • Počet stran: 178
  • Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
  • Výška: 210,0 (mm)
  • Šířka: 145,0 (mm)
  • Tloušťka: 10,0 (mm)
Obvyklá cena:
156 Kč

Popis

„Rohlíčky jsou dnes obzvláště vypečené,“ dělá dvorní astrolog laskominy císaři Rudolfovi II. ve filmu Císařův pekař. Pravděpodobně se nenajde nikdo, kdo by tuto proslulou scénu z neméně proslulého (dvoj)filmu neznal. Je namístě ji připomenout, předtím než otevřeme tuto kuchařskou knížku, kterou sepsala populární renomovaná odbornice na stravování a vaření všeho druhu ing. Jarmila Mandžuková. Tak jako rudolfinský astrolog i ona dobře ví, jak se naše stravovací návyky a chuťové naladění liší podle našeho povahového založení. A že na to mají vliv síly nad námi – nebeská tělesa, objevující se v průběhu roku nad našimi hlavami v určitém čase.

Astrologové je kdysi dávno rozdělili do dvanácti souhvězdí a pojmenovali podle jejich tvaru: Beran, Býk, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Váhy, Štír, Střelec, Kozoroh, Vodnář a Ryby. Podle těchto znamení lze nejen odhadnout povahu člověka, ale i jeho chuťopis. Co šmakuje Vodnáři, nemusí vyhovovat Panně a naopak. Jak se gastronomicky zavděčit zrozencům v tom kterém znamení podle jejich letory, to spolehlivě poradí právě tato netradiční kuchařská příručka, jež obsahuje 250 receptů všeho druhu. A nejen to, lze se z ní dovědět, jak si má kdo počínat ve své životosprávě, čeho by se měl vyvarovat, co mu prospívá, a inspirovat se k tomu, jak z procesu konzumace učinit obřad co nejpříjemnější.